Нашите деловни области

 • OUTDOOR PROJECTS

  ПРОЕКТИ НА ОТВОРЕН

  Условот за изведба на дизел генераторот за изградба на терен е да има високо подобрена антикорозивна способност и може да се користи на отворено за сите временски услови.Корисникот може лесно да се движи, да има стабилни перформанси и лесно ракување.KENTPOWER е специјална карактеристика на производот за теренот: 1. Единицата е опремена со отпорен на дожд, тивок, мобилен генераторски сет.2. Надворешниот капак на мобилниот сет на дизел генератор е специјално обработен со миење со цинк, фосфатирање и електрофореза, електростатско прскање и леење на топење на висока температура, што ги задоволува барањата за градба на терен.3. Според барањата на клиентите, опционален опсег на моќност од 1KW-600KW мобилен бензин или дизел генератор.
  Гледај Повеќе

  ПРОЕКТИ НА ОТВОРЕН

 • TELECOM & DATA CENTER

  ТЕЛЕКОМ И ЦЕНТАР ЗА ПОДАТОЦИ

  KENTPOWER ја прави комуникацијата побезбедна.Комплетовите за дизел генератори главно се користат за потрошувачка на енергија во станиците во комуникациската индустрија.Станиците на ниво на провинција се околу 800 KW, а станиците на ниво на општина се 300-400 KW.Општо земено, времето на употреба е кратко.Изберете според резервниот капацитет.Под 120 KW на ниво на град и област, генерално се користи како долга единица.Покрај функциите на само-палење, само-префрлување, самостојно вклучување, самовнесување и самоисклучување, таквите апликации се опремени со разни аларми за дефекти и уреди за автоматска заштита.Решение Генераторскиот комплет со одлични и стабилни перформанси прифаќа дизајн со низок шум и е опремен со контролен систем со функција AMF.Со поврзување со ATS, се обезбедува дека штом ќе се исклучи главното напојување на комуникациската станица, алтернативниот електроенергетски систем мора веднаш да може да обезбеди струја.Предност • Обезбеден е целосен сет на производи и решенија за да се намалат барањата на корисникот за владеење со технологијата и да се олесни и олесни користењето и одржувањето на единицата;• Контролниот систем има функција AMF, може автоматски да се стартува и има повеќекратни функции за автоматско исклучување и аларм под мониторинг;• Изборен ATS, мала единица може да избере вградена единица ATS;• Производство на енергија со ултра ниска бучава, нивото на бучава на единиците под 30KVA е 7 метри под 60dB(A);• Стабилни перформанси, просечното време помеѓу дефектите на единицата не е помало од 2000 часа;• Единицата е мала по големина, а некои уреди може да се изберат за да ги задоволат работните барања во области со студени и високи температури;• Приспособен дизајн и развој може да се направат за посебните потреби на некои клиенти.
  Гледај Повеќе

  ТЕЛЕКОМ И ЦЕНТАР ЗА ПОДАТОЦИ

 • POWER PLANTS

  ЕЛЕКТРАНИ

  Kent Power нуди сеопфатно решение за електрична енергија за електрани, обезбедувајќи континуирано напојување во случај електраната да престане да испорачува енергија.Нашата опрема се инсталира брзо, лесно се интегрира, се ракува сигурно и дава поголема моќност.Ефикасното производство на електрична енергија ќе стане важен дел од доверливиот и еколошки енергетски систем. Нашиот систем за итно производство на електрична енергија може да обезбеди помали оперативни трошоци за електраните.Барања и предизвици 1. Работни услови Надморска височина од 3000 метри и подолу.Долна граница на температура -15°C, горна граница 40°C 2. Стабилни перформанси и висока доверливост Просечен интервал на неуспех не помал од 2000 часа Решение за напојување Висококвалитетните генератори со функција AMF и ATS обезбедуваат итно префрлување од главниот на генератор за напојување во минута на главниот пропаѓа.Power Link обезбедува моќни и сигурни генераторски комплети кои ги исполнуваат барањата на електраните.Предности Комплет производ и решение со клуч на рака му помагаат на клиентите лесно да ја користат машината без многу техничко знаење.Машината е лесна за употреба и одржување.Контролниот систем има функција AMF, која може автоматски да ја стартува или запре машината.Во итен случај машината ќе алармира и ќе застане.ATS за опција.За мала KVA машина, ATS е составен.Низок шум.Нивото на бучава на малата KVA машина (30kva подолу) е под 60dB(A)@7m.Стабилни перформанси.Просечниот интервал на неуспех не е помал од 2000 часа.Компактна големина.Дополнителни уреди се обезбедени за посебни барања за стабилна работа во некои ладни области со замрзнување и топли подрачја што горат.За нарачка на големо, се обезбедува сопствен дизајн и развој.
  Гледај Повеќе

  ЕЛЕКТРАНИ

 • RAILWAY STATIONS

  ЖЕЛЕЗНИЧКИ СТАНИЦИ

  Комплетот генератор што се користи во железничката станица е потребно да биде опремен со функција AMF и опремен со ATS за да се осигури дека откако ќе се исклучи главното напојување во железничката станица, комплетот генератор мора веднаш да обезбеди струја.Работното опкружување на железничката станица бара работа со мал шум на генераторот.Опремен со комуникациски интерфејс RS232 или RS485/422, може да се поврзе со компјутерот за далечинско следење, а може да се реализираат три далечински управувачи (мерење далечински, далечинско сигнализирање и далечински управувач), така што ќе биде целосно автоматски и без надзор KENTPOWER ги конфигурира карактеристиките на производот за потрошувачка на електрична енергија на железничката станица: 1. Низок работен шум Ултра-нискиот шум или инженерските решенија за намалување на бучавата во моторната просторија обезбедуваат дека железничкиот персонал може да испраќа со мир на умот со доволно тивка средина, а во исто време да гарантира дека патниците можат да имаат тивка средина за чекање.2. Уред за заштита на системот за контрола Кога ќе се појави дефект, комплетот на дизел генератор автоматски ќе запре и ќе испрати соодветни сигнали, со заштитни функции како што се низок притисок на маслото, висока температура на водата, преголема брзина и неуспешен старт;3. Стабилни перформанси и силна доверливост Опционални увезени или заедничко вложување брендови, домашни познати брендови на дизел енергија, Cummins, Volvo, Perkins, Benz, Yuchai, Shangchai итн., просечното време помеѓу дефектите на комплетите на дизел генератори не е помало од 2000 часа;Како итен напојување за железничките станици, дизел-генераторите го решаваат проблемот на енергетската опрема што наидува на прекини во електричната енергија, ефикасно ги намалуваат пречките од прекините на електричната енергија и обезбедуваат нормално функционирање на системите на железничките станици.
  Гледај Повеќе

  ЖЕЛЕЗНИЧКИ СТАНИЦИ

 • OIL FIELDS

  НАФТЕНИ полиња

  Со зголеменото влијание на природните катастрофи, особено молњите и тајфуните во последниве години, сериозно е загрозена доверливоста на надворешните напојувања.Несреќи од големи размери за губење на електрична енергија предизвикани од губење на електрична енергија на надворешните електрични мрежи се случуваат од време на време, што им дава на петрохемиските компании да претставуваат голема закана за нејзината безбедност, па дури и предизвика сериозни секундарни несреќи.Поради оваа причина, петрохемиските компании генерално бараат двојно напојување.Вообичаениот метод е да се постигне двојно напојување од локални електроенергетски мрежи и самостојно обезбедени генератори.Сетови на петрохемиски генератори генерално вклучуваат мобилни дизел генератори и стационарни дизел генератори.Поделено по функција: обичен генераторски сет, автоматски генераторски сет, мониторинг генераторски сет, автоматско префрлување генераторски сет, автоматско паралелно генератор на автомобил.Според структурата: комплет генератор со отворена рамка, комплет генератор од типот кутија, сет на мобилни генератори.Генераторските гарнитури од типот на кутија може дополнително да се поделат на: комплети за генератори на кутии отпорни на дожд од кутии, генератори со низок шум, ултра тивки генератори и централи за контејнери.Мобилните генератори може да се поделат на: мобилни дизел генератори за приколки, мобилни дизел генератори поставени на возило.Хемиската постројка бара сите капацитети за напојување да обезбедуваат непрекинато напојување и мора да бидат опремени со комплети на дизел генератори како резервен извор на енергија, а гарнитурите на дизел генератори мора да имаат функции за само-палење и самопрекинување за да се осигури дека откако ќе се напојува прекин на напојувањето, генераторите автоматски ќе стартуваат и автоматски ќе се префрлат , Автоматска испорака на енергија.KENTPOWER избира генераторски комплети за петрохемиските компании.Карактеристики на производот: 1. Моторот е опремен со познати домашни брендови, увезени или заедничко вложување марки: Yuchai, Jichai, Cummins, Volvo, Perkins, Mercedes-Benz, Mitsubishi, итн., а генераторот е опремен со четкички сите -бакарен постојан магнет автоматски генератор за регулирање на напон, гаранција за безбедност и стабилност на главните компоненти.2. Контролорот усвојува контролни модули за самостартување (вклучувајќи интерфејс RS485 или 232) како што се Zhongzhi, British Deep Sea и Kemai.Уредот има контролни функции како што се само-палење, рачно стартување и исклучување (итно стопирање).Функции за заштита од повеќе дефекти: висока Различни функции за заштита од аларм, како што се температура на водата, низок притисок на маслото, преголема брзина, висок напон на батеријата (низок), преоптоварување на производството на електрична енергија итн.;богат програмабилен излез, влезен интерфејс и хуманизиран интерфејс, мултифункционален LED дисплеј, ќе ги детектира параметрите преку податоци и симболи, Графикот на ленти се прикажува во исто време;може да ги задоволи потребите на различни автоматизирани единици.
  Гледај Повеќе

  НАФТЕНИ полиња

 • MINING

  РУДАРСТВО

  Комплетовите генератори на рудници имаат поголеми барања за енергија од конвенционалните локации.Поради нивната оддалеченост, долги линии за напојување и пренос, позиционирање на подземни оператори, мониторинг на гас, снабдување со воздух итн., мора да се инсталираат комплети на генератори на подготвеност.Во некои посебни области, поради главната Причината поради која не може да се дојде до линијата, исто така, бара употреба на генераторски комплети за долгорочно производство на главната енергија.Значи, кои се карактеристиките на изведбата на генераторските комплети што се користат во рудниците?Генераторскиот комплет за рудникот е нова генерација на мобилно моторно возило со високи перформанси дизајнирани од Ukali за корисниците.Погоден е за сите видови возила и е удобен и флексибилен за влечење.Целокупното воведување на европска и американска напредна воена технологија.Шасијата има механички дизајн на рамката, а каросеријата го прифаќа елегантниот и рационализиран дизајн на автомобилот, кој е убав и убав.Работната средина на рудниците е посложена и има многу работни врски.Мобилните генератори несомнено станаа неопходна гаранција за напојување на рудниците.Структурата на комплетот за генератор на мини е поделена на две тркала и четири тркала.Мобилните приколки со голема брзина под 300 KW се произведени според високи воени стандарди.Над 400 KW е целосно обесена структура на четири тркала, главната структура усвојува уред за апсорпција на удар од типот на плоча, управувачот прифаќа управувач со грамофон, а уредот за безбедносна сопирачка е посоодветен за средни и големи мобилни единици.Клиентите кои имаат барања за тишина може да инсталираат тивка кутија за да ја направат околината поеколошка.Комплетовите генератори на мини имаат голем број посебни функции и предности: 1. Брзина: Брзината на обичната мобилна централа е 15-25 километри на час, а брзината на мобилната централа Youkai power е 80-100 километри на час.2. Ултра ниска шасија: целокупниот дизајн на шасијата на мобилната централа е дизајниран да биде ултра ниска од земјата за да се обезбеди стабилност на мобилната централа.3. Стабилност: Употреба на напреден вртежен момент со високи перформанси, апсорпција на удари, моќниот автомобил нема да трепери и да се тресе кога приколката се движи со голема брзина или на терен.4. Безбедност: електраната усвојува диск сопирачки, кои можат веднаш да сопираат кога се движите со голема брзина или во итен случај.Може да се влече со кое било возило.Кога предниот автомобил сопира, задниот автомобил удира во сопирачката и е автоматски безбеден и сигурен.Електричниот автомобил може да ја користи рачната сопирачка при паркирање., Паркирната сопирачка цврсто ќе го држи дискот на сопирачката за да го спречи автомобилот да се тркала.KENTPOWER препорачува дека за комплетот генератор на мини што го користи главната сила, мора да се резервира уште еден сет на генератори за долгорочна резервна копија.Се чини дека ова е голема инвестиција на краток рок, но се додека е опрема, на крајот ќе пропадне.Мора да биде многу потребно на долг рок да има уште еден резервен уред!
  Гледај Повеќе

  РУДАРСТВО

 • HOSPITALS

  БОЛНИЦИ

  Болничкиот резервен генератор на енергија и резервното напојување на банката ги имаат истите барања.И двете имаат карактеристики на континуирано напојување и тивко опкружување.Тие имаат строги барања за стабилноста на перформансите на комплетите на дизел генератори, моментално време на стартување, низок шум, ниски емисии на издувни гасови и безбедност., Потребно е комплетот генератор да има функција AMF и да биде опремен со ATS за да се осигура дека штом ќе се исклучи главното напојување во болницата, комплетот генератор мора веднаш да обезбеди електрична енергија.Опремен со комуникациски интерфејс RS232 или RS485/422, може да се поврзе со компјутерот за далечинско следење, а може да се реализираат три далечински управувачи (мерење на далечина, далечинско сигнализирање и далечински управувач) за да биде целосно автоматски и без надзор.Карактеристики: 1. Низок работен шум Користете единици со ултра ниска бучава или проекти за намалување на бучавата во компјутерската просторија за да се осигурате дека медицинскиот персонал може да испраќа со мир на умот со доволно тивка средина, а во исто време да се осигура дека пациентите можат да имаат тивка средина за лекување .2. Главни и неопходни заштитни уреди Кога ќе се појави дефект, комплетот на дизел генератор автоматски ќе запре и ќе испрати соодветни сигнали: низок притисок на маслото, висока температура на водата, преголема брзина, неуспешен старт итн.;3. Стабилни перформанси и силна доверливост Се увезуваат дизел мотори, заеднички вложувања или добро познати домашни брендови: Cummins, Perkins, Volvo, Yuchai, Shangchai Power итн. излезна ефикасност и просечен сет на дизел генератор Интервалот помеѓу дефектите не е помал од 2000 часа.
  Гледај Повеќе

  БОЛНИЦИ

 • MILITARY

  ВОЕНИ

  Комплетот воен генератор е важна опрема за напојување за опрема за оружје под теренски услови.Главно се користи за да обезбеди сигурна, сигурна и ефикасна моќ на опремата за оружје, борбена команда и поддршка за опрема, за да се обезбеди ефикасност на борбата со опремата за оружје и ефективен развој на воените активности.Вклучено во централизираната набавка на бензински генератори од 16 kw до 315 kw, комплети за дизел генератори, комплети за дизел генератори со постојан магнет за ретки земји (инвертер), комплети дизел генератори со постојан магнет за ретки земји (неинвертер), вкупно 28 категории во Комплетот воен генератор на фреквенција на напојување може да ги исполни барањата на наведената географска, климатска и електромагнетна средина за сигурна употреба на опремата, а неговите тактички технички индикатори ги исполнуваат барањата на GJB5785, GJB235A и GJB150.
  Гледај Повеќе

  ВОЕНИ